Kush është Sangharakshita?

Sangharakshita ishte një figurë unike në botën Budiste. Për 20 vjet ai jetoi në Indi, ku u urdhërua dhe studioi me një mori mësuesish Budistë. Frymëzuar nga të gjitha aspektet kryesore të Budizmit, ai shkroi dhe dha mësim në mënyrë të përsëritur si në Perëndim dhe në Lindje. Në dritën e bursave moderne dhe përvojës së tij shpirtërore, ai nxori dhe theksoi mësimet thelbësore që qëndrojnë në themel dhe unifikojnë traditën Budiste si një të tërë. Kur themeloi Miqtë e Rendit Budist Perëndimor (tani i njohur si Komuniteti Budist Triratna) në 1967, ai u përpoq të sqaronte gjërat thelbësore dhe të përshkruante mënyrat e praktikës që janë shpirtërisht të gjalla dhe të rëndësishme për shekullin 21.

Kjo është një nga arsyet pse jam Budist. Unë besoj që njerëzimi është një. Besoj që çdo qenie njerëzore mund të komunikojë me çdo qenie tjetër, të ndiejë për çdo qenie tjetër, dhe të bëhet mik me çdo qenie tjetër. Kjo është ajo që unë besoj në të vërtetë. Ky besim është pjesë e përvojës sime. Është pjesë e jetës sime. Është pjesë e imja. Nuk mund të jetoj dot pa këtë besim, më mirë të jem i vdekur se pa të.

Sangharakshita